Španělská česnečka

Recepty, Polévky

Suroviny

8 plátků staršího chleba
4 lžíce olivového oleje
6 stroužků česneku
lžičku sladké papriky
lžičku pálivé papriky
1 l vývaru
4 vejce
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Chleba nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji dozlatova.

  2. Přidáme na větší kousky nasekaný česnek a rovněž krátce osmahneme.

  3. Poprášíme paprikou, zalijeme vývarem a 15 minut povaříme.

  4. Polévku rozlijeme do misek, do každé opatrně vyklepneme vejce, vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a 10 minut zapečeme, až vejce zpevní. Vejce můžeme také připravit zvlášť a vložit do polévky při podávání.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!