Špalíčky z vinné klobásy na zelené podušce

Recepty, Mleté maso

Suroviny

0,5 kg bílé vinné klobásy
1/2 brokolice
2 zelené papriky
1 menší cuketa
5 stroužků česneku
1 lžička oregana
1 lžička grilovacího koření
1 lžička koření do mletých mas
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici rozdělíme na malé růžičky velikosti sousta, košťál nakrájíme na špalíčky. Papriky odjadříme a nakrájíme na kostičky 2x2cm. Cuketu nakrájíme na 1cm kolečka. Česnek oloupeme, větší stroužky rozkrojíme.

  2. V míse smícháme zeleninu s kořením (sůl podle chuti) a 1 lžící oleje a nasypeme do pekáče.

  3. Navrch poklademe klobásu nakrájenou na 4-5cm špalíčky, pocákáme lehce olejem a posypeme grilovacím kořením a přikryté pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 20 min., poté odkryjeme a 10 min. pečeme při 250°C dozlatova.

  4. Komu nestačí jako příloha jen zelenina, může doplnit vařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!