Krůtí špalíčky v ragú z hlívy ústřičné

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g krůtích prsou
400 g hlívy ústřičné
1 šalotku
máslo na 2 prsty
1/2 smetany Rama 15%
50 ml bílého vína
sůl
bílý pepř
1 hrst petrželky
1 červená kapie
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso umyjeme, osušíme, nakrájíme na 2 cm špalíčky, šalotku na drobno, kapii na proužky a petrželku nasekáme. Hlívu očistíme a natrháme na 2 cm proužky.

  2. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a maso restujeme do měkka. Osolíme, opepříme a zatím dáme bokem do tepla.

  3. Na druhé pánvi rozpustíme máslo a osmažíme šalotku do sklovita. Přidáme hlívu ústřičnou, chvíli restujeme, přilijeme víno, necháme tekutinu odpařit, přidáme smetanu a část kapie. Osolíme, opepříme a už jen krátce necháme provařit.

  4. Přidáme hotové maso, petrželku, zamícháme, posypeme zbytkem kapie a můžeme servírovat. Jako příloha může být jakákoliv úprava brambor. Já volila vařené máslové brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!