Gruzínské kuřecí špalíčky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 - 6 ks vykostěných kuřecích špalíčků
1 cibule,
3 stroužky česneku
1 pálivá paprička
1 malá bílá paprika
150 ml bílého vína
sůl
pepř
koření adžika
2 lžičky škrobu (nebo hl. mouky)
šťáva z 1/2 limetky
2 lžíce přepuštěného másla
(nebo másla s 1 lžičkou oleje)
dle potřeby vývar z kostí
K podávání:
1 vejce vařené natvrdo
nať cibulky
limetka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí špalíčky osolíme, okořeníme, lehce poprášíme škrobem a opečeme na přepuštěném másle (nebo másle s olejem, aby se nepřepalovalo) ze všech stran dorůžova. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené stroužky česneku, osolíme, okořeníme a osmahneme dozlatova.

  2. Pak přidáme na proužky nakrájenou papriku, podlijeme bílým vínem a dusíme doměkka. Potřebujeme-li více šťávy, podlijeme trochu vývarem. Před podáváním pokapeme limetkovou šťávou, druhou půlku limetky nakrájíme na měsíčky a necháme k podávání. Podáváme nejlépe s rýží, zdobíme plátky nebo měsíčky natvrdo vařeného vejce, limetkou a nasekanou cibulkovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!