Špaldový koláč s ovocem a drobenkou z ovesných vloček

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na menší plech o rozměrech 20x30cm budeme potřebovat:
200 g celozrnné hladké špaldové mouky
150 ml třtinového cukru
150 ml mléka
100 ml slunečnicového nebo řepkového oleje
3/4 sáčku prášku do pečiva
2 vejce
letní ovoce (použila jsem meruňky, švestky, broskve, maliny a ostružiny)
Na drobenku:
100 g ovesných vloček
100 g másla
100 g třtinového cukru
1/2 lžičky skořice

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto smícháme nejprve všechny sypké suroviny (mouku, cukr, prášek do pečiva) a potom teprve přidáme mléko, olej a vejce. Vymícháme hladké těsto, které nalijeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem.

  2. Na těsto na plechu naskládáme libovolné letní ovoce, nejlépe tak, aby byl koláč celý pokrytý a pak ho zasypeme drobenkou z ovesných vloček.

  3. Vkládáme do vyhřáté trouby a pečeme cca 30 minut na 175 stupňů Celsia, dokud drobenka na koláči nebude krásně zlatavá a těsto se nebude lepit na špejli.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!