Špaldové pečivo

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

500 g hladké špaldové mouky
2 lžičky soli
1,5 třtinového cukru
10 g čerstvého droždí
100 ml řepkového oleje
250-270 ml vlažné vody
1 vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Mouku vysypeme do pekárny, přidáme na jednu stranu sůl, na druhou do důlku rozdrobené droždí s cukrem, olej a vlažnou vodu. Zavřeme a zvolíme program Kynuté těsto.

  2. Po vykynutí dáme těsto na pomoučněný vál a tvoříme housky či rohlíky, nebo jen bulky. S těstem se krásně pracuje.

  3. Dáme na plech s pečícím papírem a potřene vejcem, popř. posypeme solí, kořením či semínky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 20 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!