Špaldové kernotto s klasem a zeleninou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1/3 Klaso (cca 130 g)
cca 120 g špaldového kernotta
mražená zelenina
bylinková sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kernotto zalijeme vodou v poměru 1:2 a lehce ochutíme bylinkovou solí. Dáme vařit. Pokud se v průběhu vaření voda vyvaří a kernotto je ještě tvrdé, vodu dolijeme. Vaříme cca 15 minut.

  2. Na olivovém oleji orestujeme Klaso nakrájené na kousky, přidáme směs mražené zeleniny a podlijeme vodou. Dusíme, než je zelenina měkká. V případě potřeby podlijeme vodou.

  3. Ochutíme bylinkovou solí, přidáme uvařené kernotto a promícháme. Pokud by kernottu ještě trochu chybělo, dodusíme ho ve směsi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!