Špaldové kernotto s dušenými jablky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

150 g špaldového kernotta
400-500 ml vody
3-4 lžíce sušeného mléka
3-4 jablka
kousek másla
hrst rozinek
vlašské ořechy
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Kernotto zalijeme vodou a dáme vařit do měkka. Po několika minutách přisypeme sušené mléko - vytvoří to mléčnou vodu - a zamícháme. Pokud se v průběhu vaření voda vypaří, přilijeme, aby bylo kernotto stále ponořené.

  2. Během vaření zkusíme na zkus, jestli je kernotto dostatečně měkké.

  3. V kastrolku rozpustíme kousek másla a přidáme jablka nastrouhaná na plátky nebo nakrájená na kousky. Trochu je opražíme a zalijeme vodou, aby byla ponořená. Podusíme je do měkka (než se voda zcela vypaří).

  4. Podušená jablka přidáme k uvařenému kernottu, smícháme s nakrájenými ořechy, namočenými hrozinkami a ochutíme skořicí. Všechno pořádně promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!