Špaldová galette s jablky a gorgonzolou

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

2 hrnky špaldové mouky
2 lžíce přepuštěného másla
150 ml studené vody
3 lžíce medu
Gorgonzola (použila jsem Gran Moravia)
3 jablka (nejlépe odrůda Golden Delicious)
hrst vlašských ořechů
čerstvý tymián
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku, máslo, vodu a přidáme 1 lžíci medu. Pomocí rukou vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vytvoříme bochánek a necháme ho v lednici cca 30 minut odpočinout.

  2. Mezitím si oloupeme jablka a nakrájíme je na menší kostičky. Jablka nasypeme do misky, přidáme 2 lžíce medu, citronovou šťávu a vše promícháme. Těsto vytáhneme z lednice, vyválíme ho na placku a placku položíme na pečící papír.

  3. Doprostřed těsta rozprostřeme jablka a okraje těsta necháme volné. Na jablka rozdrobíme gorgonzolu, posypeme vlašskými ořechy a poklademe tymiánem

  4. Nakonec přehneme okraje těsta přes náplň. Takto připravenou galette přendáme i s pečícím papírem na plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 35 - 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!