Teffová polenta

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

100 g teffu (Adveni Medical)
3 sušená rajčata
1 hrst drobně nakrájeného pórku
1 stroužek česneku
1/2 lžičky sušené bazalky
1 lžička oleje
sůl
voda

Postup přípravy receptu

  1. Teff odměříme pomocí skleničky nebo hrnečku a zalijeme trojnásobným objemem vody.

  2. Přidáme drobně nakrájená rajčata, asi 2/3 připraveného pórku, prolisovaný stroužek česneku, bazalku, sůl a olej a přivedeme k varu. Vaříme pod pokličkou na nejmenším plameni 15 minut. V posledních pěti minutách je nutné občas promíchat.

  3. Uvařenou hustou kaši necháme částečně vychladnout a poté do ní vmícháme zbylý pórek.

  4. Kaši rozetřeme na obdélníkový plech a necháme zcela vychladnout. Ztuhne a půjde krájet.

  5. Nakrájíme ji na kostky nebo trojúhelníky, které osmažíme na nepřilnavé pánvi vytřené kapkou olej. Teffovou polentu podáváme teplou, obloženou čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!