Guláš z jeleního masa

Recepty, Jiné maso

Suroviny

700 g jeleního masa (měla jsem plec)
6 větších cibulí
1 palici česneku
2 bobkové listy
6 kuliček nového koření
6 kuliček jalovce
6 kuliček celého pepře
6 snítek rozmarýnu
dle chuti feferonky
200 ml červeného vína
podle potřeby hovězí vývar
100 g slaniny nebo špeku (já měla šebestiánský špek)
sůl
150 g loupaných rajčat(mám své domácí)
1 lžíci sádla

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek si rozmačkáme.

  2. Do hrnce dáme sádlo a na kostky nakrájený špek, necháme zvolna škvařit. Přidáme cibuli a za stálého míchání smažíme hezky do tmavě hněda. Když máme cibuli hotovou přidáme rozmarýn, bobkový list, maso a zprudka opečeme ze všech stran.

  3. V hmoždíři si rozdrtíme koření, které přidáme k masu. Osolíme, přidáme nakrájené feferonky, přilijeme vývar a dusíme na mírném ohni.

  4. Když je maso skoro měkké podlijeme červeným vínem, přidáme loupaná rajčata. Dusíme dokud není maso měkké, podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Přílohu si každý zvolí dle své chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!