Raw jahodový dort

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Na formu o velikosti 16 cm:
300 g sušených datlí
150 g kešu ořechů
2 lžíce agávového sirupu (klidně dejte víc)
250 g hustého kokosového mléka
jahody

Postup přípravy receptu

  1. Datle jsem namočila přes noc do studené vody, aby změkly.

  2. Druhý den jsem v mixéru rozdrtila kešu ořechy a scezené datle. Směs jsem natlačila do dortové formy, vyložené pečícím papírem a vytvořila zhruba 5 cm vysoký okraj, aby se mi tam vešla náplň. 6-8 velkých jahod jsem nakrájela na kostičky a naskládala na dno korpusu. Kokosové mléko jsem smíchala s agávovým sirupem a natřela na dort.

  3. Dort jsem nechala v lednici tuhnout alespoň 6 hodin. Po vyndání z formy jsem ho nazdobila nakrájenými jahodami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!