Špagety s krevetami a rajčátky

Recepty, Mořské plody

Suroviny

300 g krevet – koktejlové předvařené
100-120 g špaget
2 lžičky olivového oleje
2 stroužky česneku – pomačkáme a nasekáme
2 chilli papričky nakládané nebo čerstvé, zbavené semínek a posekané
2 soudková rajčata, nakrájená nadrobno
60 ml bílého vína
hrst hladkolisté petržele
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme špagety v osolené vodě, měly by být al dente. Takže asi 7 až 9 minut, podle návodu na obalu.

  2. Mezitím na střední teplotě rozehřejeme olej, pak přidáme česnek a chilli. Vaříme za stálého míchání 30 sekund. Přidáme krevety a vaříme 3-4 minuty.

  3. Přihodíme nadrobno nakrájená rajčata, mícháme a vaříme 2 minuty, aby rajčata změkla. Když přidáte ještě minutu, nic se neděje. Přilijeme víno, promícháme a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut, aby se omáčka trochu redukovala asi tak na půlku, občas zamícháme.

  4. Ke krevetám v omáčce přidáme špagety a petrželku, jemně promícháme a decentně osolíme a opepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!