Jehněčí žlázy a brambory s tajemstvím

Recepty, Jiné maso

Suroviny

2 ks jehněčích žláz
2 plátky tvrdého sýra tylžského typu (na Slovensku je to Volovec)
2 plátky prorostlé slaniny
3 cibule
4 stroužky česneku
(10 cm) kousek pórku
koření 4 barev
sůl
Worcester
6 větších brambor
50 g uzené slaniny
grilovací koření
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Jahňacie žľazy rozrežeme tak, aby polovice držali spolu, na tzv. motýlika (viď obr.). Posypeme čerstvo namletým korením, pokvapkáme worcestrom a posolíme. Necháme v chlade postáť cca 2 hodiny.

  2. Každú žľazu naplníme zloženým plátkom syra, opäť spojíme do celku, obalíme v slanine a uložíme na pekáč. Obložíme na kúsky narezanou cibuľou, na kolieska narezaným pórom a podlejeme trochou vody. Zakryjeme alobalom a v rúre pečieme pri 200°C 10 minút.

  3. Zemiaky ošúpeme a celé uvaríme v osolenej vode po polomäkka (v kuchte 5 min). Potom ich rozrežeme po dĺžke na polovice a v oboch vyrežeme jamku. Do jamky vložíme kocku slaniny a zemiaky spojíme.

  4. Takto upravené zemiaky poukladáme okolo žliaz. Pokvapkáme olejom a posypeme grilovacím korením. Prelisujeme cesnak a pridáme ho do výpeku. Ak treba, prilejeme trocha vriacej vody (nie veľa, tekutiny nemá byť veľa).

  5. Pekáč vložíme späť do rúry, prepneme na gril a grilujeme cca 10-15 minut. Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!