Špagety po arabsku

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 balení špaget
0,5 kg jehněčího mletého masa
0,5 kg čerstvých rajčat, nebo 2 konzervy rajského protlaku
10 dkg tvrdého sýra Gouda 48%
10 dkg taveného sýru Primátor - trojúhelníčky (směs těchto dvou sýrů nejvíce odpovídá arabskému sýru, který u nás nelze sehnat)
špetka tymiánu
2 PL zátaru (lze sehnat na chezamis.cz) - viz foto 2
1 PL kardamomu
2 PL sezamového semínka
0,5 PL pepře
sůl
voda
oříšek másla

Postup přípravy receptu

  1. Mleté jehněčí maso ochutíme solí, pepřem, kardamomem, zátarem a tymiánem. Restujeme, mírně podlijeme a asi 30 minut dusíme spolu s 0,25 kg rajčat nebo 1 protlakem.

  2. Mezitím uvaříme špagety v mírně osolené vodě a sezamová semínka opražíme nasucho na pánvi. Najemno nastrouháme sýry.

  3. Odstavíme hotové maso, slijeme dobře špagety a oboje promícháme. Do horké směsi přidáme druhou polovinu rajčat, nebo 2 konzervu protlaku, oba sýry, máslo a posypeme opraženým sezamovým semínkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!