Špagetová dýně s čínským zelím

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 špagetová dýně (použijeme 400 g vyšpagetované)
1 čínske zelí
1 cibule
3 stroužky česneku
150 ml smetany
100 g tvrdého sýra
bílý pepř
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím cca 20 minút, podľa veľkosti tekvice, od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetujeme (vydlabeme pohybom vidličky špagety). Zvyšok dyne, ktorý nespotrebujeme, uchovávame v chladničke a použijeme na iné jedlo.

  2. Na omáčku orestujeme na troche oleja nakrájanú cibuľu. Pridáme na menšie kúsky narezanú čínsku kapustu, prelisovaný cesnak a 3 min. za stáleho miešania restujeme.

  3. Zalejeme smotanou a privedieme k varu.

  4. Vsypeme nastrúhaný syr a miešame, kým sa neroztopí a omáčku nezahustí. Dochutíme soľou a korením.

  5. Špagetovú tekvicu naservírujeme na taniere a prelejeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!