Sos krátkých kalhot pod kolena – studená omáčka
Recepty, OmáčkySuroviny
- 1 polévková lžíce nasekané meduňky
- 1 polévková lžíce nasekané bazalky
- 1 polévková lžíce nasekané máty
- 1 polévková lžíce estragonu
- 1 polévková lžíce sardelové pasty
- 1 polévková lžíce kapary
- 1 polévková lžíce oliv s papričkou
- 3 polévkové lžíce bílého suchého vína
- 1 kávová lžička nasekaného tymiánu
- 1 kávová lžička ostré hořčice
- 2 kávové lžičky octa nejlépe vinného
- 1 dcl oleje
- 2 vejce vařená
- 2 zralá masitá rajčata
- sůl
- pepř
Postup Sos krátkých kalhot pod kolena – studená omáčka
Postup přípravy receptu
-
Z uvařených vajec vyjmu žloutek, utřu do hladka s hořčicí solí a pepřem, přidám ocet, víno, celý čas šmidlám tyčovým šmrdlačem.
Po trochách přidávám olej, nasekané bylinky, kapary a olivy. Šmidlám a šmidlám, až dostanu krásně hladkou, jednolitou hmotu. Rajčata spařím a odšlupkuji, odstraním semena.
Pokrájím na kostky a přidám do hmoty spolu s posekaným bílkem. Lehce promíchám, aby se vše propojilo. Nechám vychladit a podávám.