Sos krátkých kalhot pod kolena – studená omáčka

Recepty, Omáčky

Suroviny

1 polévková lžíce nasekané meduňky
1 polévková lžíce nasekané bazalky
1 polévková lžíce nasekané máty
1 polévková lžíce estragonu
1 polévková lžíce sardelové pasty
1 polévková lžíce kapary
1 polévková lžíce oliv s papričkou
3 polévkové lžíce bílého suchého vína
1 kávová lžička nasekaného tymiánu
1 kávová lžička ostré hořčice
2 kávové lžičky octa nejlépe vinného
1 dcl oleje
2 vejce vařená
2 zralá masitá rajčata
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z uvařených vajec vyjmu žloutek, utřu do hladka s hořčicí solí a pepřem, přidám ocet, víno, celý čas šmidlám tyčovým šmrdlačem.

  2. Po trochách přidávám olej, nasekané bylinky, kapary a olivy. Šmidlám a šmidlám, až dostanu krásně hladkou, jednolitou hmotu. Rajčata spařím a odšlupkuji, odstraním semena.

  3. Pokrájím na kostky a přidám do hmoty spolu s posekaným bílkem. Lehce promíchám, aby se vše propojilo. Nechám vychladit a podávám.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!