Kuře s bylinkovo-citronovou příchutí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1,5 kg kuřete bez drobů
10 g másla
sůl
pepř
2 celé omyté citrony
čerstvé bylinky:
oregano
tymián
rozmarýn
libeček
lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Kuře umyjeme, dočistíme podle potřeby, bylinky na drobno nasekáme a smícháme se lžící olivového oleje, potřeme kuře vně i uvnitř a necháme asi hodinu odpočinout v lednici.

  2. Máslo vetřeme na prsou pod kůži a celé kuře jím rovnoměrně pomažeme. Omyté a na půl rozkrojené citrony vložíme do kuřete, křídla podložíme pod tělo, nohy svážeme.

  3. V troubě pečeme při 180°C asi hodinku (podle typu trouby). Necháme chvíli odpočinout, vyjmeme citrony a podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!