Soljanka aneb okurková polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

Na větší hrnec:
6 ks kostí do polévky
1 slepičí bujon
1 větší mrkev
8 brambor
6 nožiček párků
3 silnější plátky uzeného masa
10 plátků jemného salámu
6 středních sterilovaných okurek
1 větší cibule
3 stroužky česneku
hrstka kopru
petrželky
sušený česnek
rajčatový protlak nebo kečup

Postup přípravy receptu

  1. Kosti dáme vařit s bujonem dokud nezměknou, přidáme najemno nastrouhanou mrkev, kopr a petržel.

  2. Na pánvi si osmažíme pokrájené párky, slaninu, salám a okurky. Jen lehce osmažit a přidáme do polévky.

  3. Nakrájíme brambory a cibuli na kostičky a zamícháme, dosolíme podle chuti a na závěr přimíchat protlak a posypat sušeným česnekem pro výraznější chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!