Vydatná durynská soljanka

Recepty, Polévky

Suroviny

300 g uzeného masa
2 paprikové klobásy
2 cibule
1 rajský protlak
3 větší kyselé nebo kvašené okurky
1 - 2 čerstvé papriky
mletá sladká paprika
pálivá paprika
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
mletý pepř
vývar nejlépe z uzeného masa (cca 1,5 litru)
5 polévkových lžic světlé jíšky
sůl
olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji nebo sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené uzené maso a klobásy, opečeme, posypeme paprikami, vmícháme rajský protlak, přidáme bobkový list a nové koření a zalijeme uzeným vývarem.

  2. Vaříme zhruba 30 minut, poté přidáme nakrájenou papriku a na malé kostičky kyselé okurky. Dosolíme, opepříme, přidáme jíšku a provaříme.

  3. Pokud se nám polévka zdá málo kyselá, ochutíme ještě trochou nálevu z okurek nebo octem. Polévka by měla být hodně hustá, spíše takový Eintopf. Podáváme se lžící zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!