Sojové nudličky na smetaně s hořčicí a pórkem - vegan

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 balení sojových nudliček
2 stroužky česneku
2 kostky zeleninového bujónu
1 menší pórek
2 polévkové lžíce hořčice
1 sojová smetana (značky alpro nebo provamel)
1 polévková lžíce oleje (olivový)
sůl
grilovací koření nebo adžika

Postup přípravy receptu

  1. Dáme si vařit 1,5 litru vody, do které dáme dva stroužky česneku (nakrájet nebo prolisovat), dvě kostky bujónu a případně dosolíme, kdyby voda nebyla dost slaná. Když se voda vaří, nasypeme celý obsah pytlíku sojových nudliček do vody a vaříme cca 10 minut.

  2. Nudličky po uvaření scedíme a až nám trochu vychladnou, vymačkáme z nich přebytečnou vodu.

  3. Na pánvičce si rozehřejeme lžíci oleje a na kolečka nakrájený pórek orestujeme cca 3-4 minuty a posypeme ho grilovacím kořením nebo kořením adžika (1/2 kávové lžičky).

  4. V misce si rozmícháme sojovou smetanu se dvěmi lžícemi hořčice a přilijeme k pórku.

  5. Necháme provařit, aby nám omáčka krásně zhoustla a případně dochutíme solí nebo grilovacím kořením, pokud by se Vám zdálo, že je ho tam málo. Jako příloha je nejlepší rýže nebo brambory. Jídlo by se mělo konzumovat hned po uvaření, jelikož sojové maso by nasáklo všechnu omáčku a nebylo by tolik chutné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!