Šneky s jablky a skořicí

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1 hrnek mléka
3 PL cukru
5 PL oleje
1 žloutek
špetka soli
2,5 hrnku polohrubé mouky
1/2 kostky droždí
Náplň:
4 jablka
5 dkg Hery
3 PL cukru
skořice
rozinky

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených ingrediencí zaděláme těsto a necháme vykynout (já zadělávám v pekárně).

  2. Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Tuk rozpustíme, zamícháme cukr, skořici a rozinky, dobře promícháme s jablky.

  3. Těsto rozdělíme za 2 nebo na 4 díly (já dělila na 4, ale těsto bylo dost tenké), každý díl vyválíme na placku, rozetřeme náplň, stočíme roládu a nakrájíme na 2 cm kousky. Jednotlivé šneky přeneseme na plech, necháme ještě aspoň 30 min. kynout.

  4. Potřeme bílkem a pečeme při 160°C asi 20 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!