Medové perníčky s bílkovou polevou

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
20 dkg medu
30 dkg cukru krystal nebo hnědého nerafinovaného cukru
3 vejce (na ½ dávky 2 vejce)
1,5 dkg jedlé sody
75 dkg hladké mouky
citrónová kůra
5-6 hřebíčků (roztlouct v hmoždíři)
lžička anýzu (rozemletého/roztlučeného) – není nutné
Bílková poleva na zdobení:
1 bílek
15 dkg cukru moučka
1 lžička citrónové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dobře promícháme a prohněteme, dokud nevznikne těsto. Náš TIP: naolejujte si ruce, těsto se na ně nebude tolik lepit.

  2. Uhnětené těsto postupně rozválíme a vykrajujeme malé tvary. Náš TIP: doporučujeme méně členité tvary, perníčky se trochu nafouknou a detaily na okrajích by mohly zaniknout.

  3. Vymažeme plech a vysypeme moukou, případně použijeme pečící papír.

  4. Před pečením perníčky pomažeme rozšlehaným vajíčkem.

  5. Pečeme cca na 160 stupňů, dokud se perníčky nenafouknou a lehce neztmavnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!