Smetanové těstoviny s koprem a rybou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

400 g oblíbené ryby: losos, pstruh duhový...
sůl
pepř mletý nebo drcený kmín
40 g másla
citronová šťáva
Dále:
150 g těstovin v suchém stavu
50 ml smetany na vaření nebo mléka
1-1,5 lžíce kopru jemně nasekaného
100 g zakysané smetany pokojové teploty
sůl a pepř dle chuti
citronová kůra (není nutná)

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny podle vlastního výběru uvaříme dle návodu v osolené vodě, poté scedíme.

  2. Rybí filety, je-li potřeba, vykostíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme (případně okmínujeme). Na rozpuštěném másle je z obou stran osmažíme, nejprve kůží dolů, poté otočíme. Osmaženou rybu vyndáme z pánve a uložíme v teple.

  3. Do výpeku přidáme jemně nasekaný kopr, přilijeme smetanu na vaření a krátce provaříme, osolíme, opepříme, odstavíme, přidáme zakysanou smetanu a promícháme. Do této směsi vmícháme uvařené teplé těstoviny a můžeme podávat společně s rybou. Kdo rád citronovou příchuť, může společně s koprem do pánve přidat i trošku jemně strouhané citronové kůry, která dá těstovinám zase jinou, svěžejší chuť. To už ale záleží na chuti každého, jak si s pokrmem pohraje:-)

  4. Rybu s těstovinami lze připravit i společně, kdy osmažíme pokrájenou vykostěnou rybu (osvědčila se mi treska), kterou nevyndáme po osmažení z pánve, ale rovnou přisypeme kopr, přilijeme smetanu... a nakonec vmícháme uvařené těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!