Smetanové rizoto s kuřecím masem zapečené v troubě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1,5 hrnku (0,5 l) rýže jasmínové (může být jakou máte rádi)
1 hrnek zeleniny (malá mrkev, brokolice, kukuřice)
2 žampiony nebo hlíva ústřičná
2 stroužky česneku
600 g kuřecích prsou
1 masox
1 smetana 33%
Koření:
sůl
pepř
sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Do zapékací mísy dáme 10 min předvařenou rýži, kuřecí prsa nakrájená na malé kostičky, osolíme, opepříme, přidáme papriku a rozmačkaný česnek.

  2. Do velkého hrnku dáme půl hrnku kukuřice a asi tak cca 3 brokolice (já použila mražené, takže dáme rozmrazit do mikrovlnky).

  3. Brokolici rozebereme na malé růžičky, nastrouháme malou mrkev a pokrájíme žampiony nebo hlívu na kousky. Vše dáme do zapékací mísy.

  4. Rozmícháme masox s vodou (1 hrnek vody), zalijeme a dáme do trouby na 190°C na 40 min. Poté zalijeme smetanou a zapékáme ještě 20 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!