Smetanové brambory s rukolou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

brambory
rukola
žampiony
cherry rajčata
smetana (31%)
1 balení Mozzarelly
sůl
pepř 4 barev
provensálské koření
máslo
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Formu nebo plech vymažeme máslem. Brambory nastrouháme na tenké plátky.

  2. Naskládáme první vrstvu brambor, kterou osolíme, zlehka opepříme o posypeme provensálským kořením.

  3. Jako další vrstvu použijeme rukolu.

  4. Přidáme další vrstvu brambor a opět ochutíme.

  5. Přelejeme trochou smetany.

  6. Nakrájíme rajčata a žampiony na plátky a nasypeme je na brambory.

  7. Přidáme poslední vrstvu brambor, kterou táké ochutíme kořením.

  8. Přelejeme zbytkem smetany, naskládámne nakrájenou mozzarelu a zlehka pokapeme olivovým olejem.

  9. Pečeme v troubě při cca 150 stupních asi hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!