Smetanové brambory na dva způsoby

Recepty, Přílohy

Suroviny

S rozmarýnem a sýrem:
brambory
smetana
sůl
máslo
lístky rozmarýnu
strouhaný sýr Gran Moravia
S kmínem:
brambory
smetana
drcený kmín
sůl
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Brambory dobře omyjeme a nakrájíme je na plátky. Rozmarýnové lístky (pokud použijeme) drobně nasekáme, zapékací mísu vymažeme máslem.

  2. Do mísy vrstvíme plátky brambor, které vždy osolíme, pokapeme smetanou a posypeme buď kmínem nebo sýrem a rozmarýnem. Opět vrstva brambor a znovu ji pokapeme smetanou a okořeníme (příp. posypeme sýrem). Končíme vrstvou brambor, solí, kořením a smetanou.

  3. Upečeme v předehřáté troubě (190-200°C) dozlatova, dočervena.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!