Zelňáky s klobásou

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

500 g kysaného zelí
150 g pokrájené česnekové klobásy
250 g hladké mouky
250 g hrubé mouky
špetka kari koření
sůl,pepř
2 vejce
250 g sádla
libeček, petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Zelí pokrájíme na menší kousky a smícháme s promíchanou moukou, vejci, pokrájenou klobásou a rozpuštěným sádlem. Osolíme, opepříme, přidáme špetku kari koření. Vmícháme omyté a nasekané bylinky a zpracujeme v nelepivé těsto.

  2. Z těsta vyválíme na vále placku, silnou cca 1-1,5 cm.

  3. Z placky vykrájíme skleničkou kolečka, která poklademe na plech s pečícím papírem a pečeme v rozehřáté troubě cca 15 minut. Podáváme se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!