Uzená česnečka s chlebovými krutonky a smaženou cibulkou

Recepty, Polévky

Suroviny

Uzený vývar:
300 g uzeného masa
(já měla bůček, ale stačí žebírka)
1 mrkev
2 snítky řapíkatého celeru
1 cibule
1 stroužek česneku
celý pepř, sůl
Další:
česnek dle chuti
majoránka
mletý pepř
2 krajíce chleba + olej na osmažení
100 g strouhaného sýra (Gouda, Eidam)
1 velká cibule

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme vývar, já vařila v papiňáku asi 30 min.

  2. Vývar scedíme, přivedeme znovu do varu a ochutíme pepřem, majoránkou a prolisovaným česnekem dle chuti.

  3. Na oleji osmažíme topinky a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme ve zbylém oleji dozlatova.

  4. Na talíře rozdělím maso, posypeme krutonky a sýrem a zalijeme vývarem. Posypeme smaženou cibulkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!