Smetanová bublanina s meruňkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
100 g másla
6 vajec
300 g moučkového cukru + na pocukrování
2 sáčky vanilkového cukru
360 ml smetany ke šlehání
450 g polohrubé mouky (dala jsem Pernerku)
1 sáček kypřícího prášku do pečiva
Dále:
tuk na formu
600 g meruněk

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme se žloutky a oběma cukry do pěny. Pak vmícháme smetanu a prosátou moukou s kypřícím práškem. Nakonec zlehka zpracujeme bílky vyšlehané na pevný sníh.

  2. Koláčovou formu o průměru 32 cm vymazanou tukem a vysypanou moukou naplníme připraveným těstem. Omyté a vypeckované meruňky nakrájíme na čtvrtky. Rozložíme na povrch těsta a podle fantazie a mírně je přitlačíme.

  3. Pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 45 minut. Po upečení bublaninu necháme vychladnout ve formě. Před podáváním ji pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!