Smažený kapr se smetanovým medvědím česnekem

Recepty, Ryby

Suroviny

800 g kapřích filetů bez kostí
2 stroužky česneku
drcený pepř
citronová šťáva
sůl
Těstíčko:
100 ml mléka
2 lžíce hladké mouky,
1 lžíce bramborového škrobu
4 bílky na sníh
máslo
sádlo nebo olej na smažení
Smetanový medvědí česnek:
4 lžíce sladké smetany
4 hrsti listů medvědího česneku
2 žloutky
1 lžíce másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kapří filety nakrájíme na porce, potřeme je česnekem rozetřeným se solí a opepříme. Maso pokapeme citronovou šťávou a necháme 30 minut odležet, aby koření prošlo masem.

  2. Listy medvědího česneku opláchneme a vložíme do pánve, ve které jsme rozpustili máslo. Promícháme a až listy zavadnou, přilijeme smetanu. Za stálého míchání mírným varem provaříme do zhoustnutí, odstavíme z plotny, vmícháme žloutky a dochutíme solí.

  3. Do mísy nalijeme mléko a zašleháme do něj mouku s bramborovým škrobem. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který jemně vmícháme do těstíčka. Marinované rybí porce do těstíčka namočíme a na rozehřátém tuku zvolna usmažíme do červena.

  4. Na nahřáté talíře urovnáme smetanový medvědí česnek, na něj položíme usmažené filety a podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!