Smažený camembert se žampiónovou přílohou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

4 ks camembertu
1 kg žampiónů neloupaných
8-12 ks sušených rajčat v oleji s kapary
1 cibule
1-2 sýry gervais
1 trojúhelníček smetanový
1,5 lžičky čerstvě mletého pepře
sůl
2x stříknout sójovku pro barvu
1 -2 stroužky česneku
10 cm pórku
4 lístky šalvěje
Trojobal:
hladká mouka
vejce
strouhanka
sůl
Zelenina na oblohu:
(okurka, rajská, červená paprika, petrželka, nať z jarní cibulky...)
olej na smažení
5 dkg másla

Postup přípravy receptu

  1. Camembert obalíme v trojobalu a dáme do lednice, čisté žampióny nakrájíme na plátky. Sušená rajčata nakrájíme na nudličky či kostičky. Cibuli na tenká čtvrtkolečka, česnek na plátečky, pórek na tenká kolečka.

  2. Na hluboké pánvi rozpustíme máslo a osmažíme na něm cibuli. Až začne růžovět, přidáme lístky šalvěje a po chvíli česnek. Jakmile se rozvoní, přidáme žampióny, sušená rajčata s kapary, pórek a 1 lžičku pepře. Občas zamícháme. Když jsou houby měkké, zastříkneme sójovkou a po chvilce vypneme. Současně osmažíme camembert na oleji.

  3. Žervé rozmícháme s trojúhelníčkem, přidáme 1/2 lžičky pepře, event. přisolíme, je-li třeba. Kopeček přijde na smažený camembert. Ozdobený petrželkou. Žampiónovou směs ochutnáme a je-li třeba, přisolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!