Teplý salát s kroupami, tempehem a zeleninou

Recepty, Saláty

Suroviny

50 g ječných krup
150 g oloupané dýně Hokkaido
50 g tempehu natural
70 g zelených fazolových lusků
Olivový olej
1/2 lžíce hladkolisté petrželky
1/2 lžičky římského kmínu
Sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180°C.

  2. Dýni nakrájíme na kostky cca 2 cm velké, tempeh nakrájíme taktéž na kostky a společně promícháme se lžící olivového oleje, vetší špetkou soli a pepřem. Rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a dáme na půl hodiny péct.

  3. Mezitím si uvaříme v osolené vodě kroupy. Zblanšírujeme fazolky (vhodíme do vroucí osolené vody a po pár minutách rychle zchladíme v ledové vodě).

  4. Římský kmín rozdrtíme v hmoždíři a smícháme s nasekanou petrželí a lžící olivového oleje.

  5. Dýni s tempehem, okapané fazolky a kroupy vložíme do mísy a promícháme s ochuceným olejem. Popř. lehce dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!