Smažené podmáslové kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa nakrájená na menší kousky
300 ml podmáslí
1 vejce
olej na smažení
Směs na kuře:
1 lžíce oleje
3/4 lžičky sušeného tymiánu (můžete použít i jiné oblíbené bylinky)
1/4 lžičky nastrouhané citronové kůry
1 prolisovaný stroužek česneku
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Kořeněná mouka:
2/3 hrnku hladké mouky
0,5 lžičky soli
1/4 lžičky sušeného česneku
1 lžička sladké papriky
1 lžička mletého chilli (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky. Na směs smícháme všechny ingredience a přes noc do ní kuřecí kousky naložíme.

  2. Před přípravou smícháme do jedné misky podmáslí s jedním vejcem (prošleháme) a do druhé misky mouku s kořením.

  3. Kuřecí kousek obalíme nejprve v podmáslí a poté v okořeněné mouce. Smažíme na mírném plameni v oleji dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!