Smažené pirohy s kuřecím masem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Na těsto:
250 ml vlažného mléka
500 ml hladké mouky
1 vejce
2 lžičky soli
2 PL oleje
1/2 kostky droždí
trochu cukru
Na náplň:
300 g kuřecího masa nebo krůtího (může ale být i libové vepřové nebo hovězí, králičí..)
1/2 červené papriky
1 stonek řapíkatého celeru
1/2 cibule
2 stroužky česneku
sůl
pepř
sušený medvědí česnek
tuk na smažení (olej, sádlo, 100% tuk...)

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme kynuté těsto a necháme ho vykynout (vše nejlépe v domácí pekárně).

  2. Zatím si připravíme náplň do pirohů: Maso společně s ostatními surovinami nahrubo umeleme, osolíme, opepříme a přidáme medvědí česnek. Řádně promícháme a necháme v chladu odležet.

  3. Vykynuté těsto rozdělíme na 12 kousků, z každého vytvoříme bochánek a necháme ještě chvíli pod utěrkou kynout.

  4. Poté bochánky rukou stlačíme a vytáhneme do oválné placičky. Na každou placičku dáme lžíci nálpně a uzavřeme do válečku (vše viz. foto).

  5. Ve vhodné nádobě rozpálíme vyšší vrstvu tuku a pirohy na něm ze všech stran pomalu smažíme - cca na 160°C, aby se náplň dobře propekla.

  6. Usmažené pirožky vyndáme na ubrousek odsát tuk a horké podáváme s čerstvou nebo kvašenou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!