Smažené hromádky z kuřecích jater

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 balení kuřecích jater - 500 g
1 vejce
sůl
pepř
Podravka
hladká mouka na zahuštění
strouhanka na obalení
olej na pánev
15 dkg vysočiny
1 cibule

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra omyjeme a nakrájíme je na třetiny. V misce smícháme játra, vejce, sůl a pepř.

  2. Na pánvi na oleji restujeme dozlata nakrájenou cibuli na půlměsíčky a vysočinu na nudličky. Tuto osmaženou směs dáme ke kuřecím játrům do mísy, promícháme a zahustíme hladkou moukou, aby ze směsi šly udělat hromádky, které obalíme ve strouhance.

  3. V pánvi rozehřejeme olej a hromádky pozvolna opečeme z obou stran.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!