Smažené čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 balení čínských nudlí Chow Mein
400 g kuřecího masa
2 větší mrkve
1 pórek
ledový salát
2 menší cibule
4 stroužky česneku
sojová omáčka
ústřicová omáčka
kurkuma
1 lžíce hladké mouky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve podle návodu uvaříme čínské nudle. Pak připravíme masovou směs. Na pánvi restujeme na hrubo nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, po chvilce přidáme maso nakrájené na nudličky, promíchané s hladkou moukou. Vše pár minut opékáme, než se maso zatáhne. Během restování dáme i kurkumu.

  2. Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev a chvilku restujeme. Potom dáme sojovou a ústřicovou omáčku, podle chuti. Zalijeme vodou a vše necháme dusit, než nám maso změkne.

  3. Když máme maso měkké, přidáme pórek nakrájený na větší kolečka a 1/2 ledového salátu, nakrájeného na větší kousky a necháme chvilku vše podusit tak, aby byla zelenina křupavá. Jestliže je nutné, podlijeme ještě vodou, podle chuti ještě můžeme přidat ústřicovou omáčku.

  4. Nakonec připravíme čínské nudle. Na rozpálenou pánev s olejem přidáme vařené a okapané nudle a chvilku restujeme, pak je zakápneme mírně sojovou a ústřicovou omáčkou a ještě chvilku společně osmažíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!