Smažák z Nivy

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Množství dle počtu strávníků:
Niva
hladká mouka
rozšlehaná vejce
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Nivu pokrájíme na zhruba centimetr silné plátky. Ty obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Pak ještě jednou ve vejcích a strouhance a vkládáme do pánve s vyšší vrstvou roztopeného oleje, kde je smažíme z obou stran dozlatova.

  2. Podáváme s vařeným bramborem nebo hranolky a tatarskou omáčkou. Sýr můžeme vložit po osmažení i do prokrojené bulky, přidat majonézu a zeleninu dle chuti (cibule, okurka...)

  3. Recept určitě není žádný gastrozážitek, ale jako rychlovka, kterou si za pár minut může každý udělat určitě poslouží těm, kteří mají tento sýr v oblibě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!