Slovácký salát
Recepty, SalátySuroviny
- 500 g kabanosu
- 2 cibule
- 4 sterilované okurky
- 100 ml majolky
- MARINÁDA:
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce octa
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 2 lžičky cukru
- sůl
- pepř podle potřeby
Postup Slovácký salát
Postup přípravy receptu
-
Kabanos nakrájíme na kolečka nebo na půlměsíce, cibuli nakrájíme podle kabanosu a okurky na kolečka. Já osobně mám ráda hodně cibule a hodně okurek.
V míse namícháme marinádu, do ní přimícháme majolku a pak do toho vmícháme všechny nakrájené ingredience.
Necháme uležet do druhého dne a podáváme s pečivem.