Slovácký guláš s játry

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

200 - 300 g vepřového bůčku
sádlo podle potřeby
1 cibule
kmín
sůl
pepř
4 stroužky česneku
15 g rajského protlaku
4 dl vody
200 -300 g vepřových jater (použila jsem drůbeží)
200 g zeleninového leča
1 feferonka

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmažíme cibuli dorůžova. Přidáme osolený, opepřený a okmínovaný bůček, nakrájený na kostky, rajský protlak, česnek a feferonku, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.

  2. Když je maso poloměkké, přidáme očištěná játra a dál vše dusíme.

  3. Když je bůček i játra téměř měkký, přidáme 3/4 sklenice leča a ještě chvilinku vaříme.

  4. Zbytek leča promixujeme tyčovým mixérem a přilijeme do guláše, který se tím krásně zahustí. Podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!