Kynutý dýňový závin
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g hladké špaldové mouky
- 250 g dýně
- 100 ml vody
- 1/4 lžičky himalájské soli
- 2 lžíce agávového sirupu
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce rostlinného mléka
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 7 g droždí
- Na těsto:
- ořechy
- skořice
- zavařenina
Postup Kynutý dýňový závin
Postup přípravy receptu
-
Dýni nastrouháme nahrubo, zalijeme vodou, přidáme sirup a citronovou šťávu a při mírné teplotě dusíme do měkka.
Potom rozmixujeme na hladké pyré a necháme zchladnout.
Do mísy vysypeme mouku, přidáme pyré, sůl, mléko, olej a rozdrobené droždí.
Promícháme, vyklopíme na vál a těsto řádně prohněteme.
Vrátíme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout.
Vykynuté těsto rozválíme na širší plát, jednu polovinu poprášíme skořicí, poklademe sekanými ořechy a potřeme dýňovou zavařeninou.
V polovině plát přehneme, utěsníme okraje a ještě necháme kynout.
Pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 30 minut.