Kynutý dýňový závin

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g hladké špaldové mouky
250 g dýně
100 ml vody
1/4 lžičky himalájské soli
2 lžíce agávového sirupu
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce rostlinného mléka
1 lžíce slunečnicového oleje
7 g droždí
Na těsto:
ořechy
skořice
zavařenina

Postup přípravy receptu

  1. Dýni nastrouháme nahrubo, zalijeme vodou, přidáme sirup a citronovou šťávu a při mírné teplotě dusíme do měkka.

  2. Potom rozmixujeme na hladké pyré a necháme zchladnout.

  3. Do mísy vysypeme mouku, přidáme pyré, sůl, mléko, olej a rozdrobené droždí.

  4. Promícháme, vyklopíme na vál a těsto řádně prohněteme.

  5. Vrátíme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout.

  6. Vykynuté těsto rozválíme na širší plát, jednu polovinu poprášíme skořicí, poklademe sekanými ořechy a potřeme dýňovou zavařeninou.

  7. V polovině plát přehneme, utěsníme okraje a ještě necháme kynout.

  8. Pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!