Králičí hřbet v marinádě z česneku a agave

Recepty, Jiné maso

Suroviny

2 králičí hřbety
Marináda:
3 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce agave sirupu
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Na marinádu smícháme všechny ingredience - olej, prolisovaný česnek, agave sirup a sůl.

  2. Králičí hřbety omyjeme, odblaníme a potřeme marinádou z obou stran.

  3. Hřbety s marinádou dáme do pekáče a zakryté víkem dáme péct do trouby na 200 stupňů.

  4. Každých cca 20 minut kontrolujeme a v případě potřeby trochu podlijeme vodou. Pekáč vždy otočíme, aby se hřbety rovnoměrně propekly.

  5. Když je maso na hřbetech měkké, dáme na talíře a podáváme s brambory, kaší, tarhoňou...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!