Šlehačkový tunel

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
4 vejce
8 polévkových lžic moučkového cukru
8 polévkových lžic polohrubé mouky
2 lžíce prosátého kakaa
3 lžíce rumu
Náplň:
1 balení šlehačky v prášku
150 ml studeného mléka
Zdobení:
mandarinky
opražené mandle (nebo dle vlastní fantazie)

Postup přípravy receptu

  1. Cesto: Zltka s cukrom vymiešame do peny. Postupne pridávame múku a kakao. Zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vyložený pečiacim papierom a pečieme v trúbe na 180 stupňoch/15 minút. Cesto aj s papierom zosunieme na dosku a ked vychladne, papier odstránime. Cesto po šírke nakrájame na plát široký 15 cm, 11 cm a zvyšok. Formu na srnčí chrbát vystelieme 15 cm plátom a pokvapkáme rumom.

  2. Plnka: Šľahačku v prášku zmiešame s mliekom a ušľaháme do tuha. Slahačkou naplníme formu na srnčí chrbát, vystlanú kakaovým cestom.

  3. Vrch pokryjeme plátom cesta o šírke 11 cm a vložíme do chladničky najmenej na 2 hodiny vychladiť.

  4. Hotový a vychladený šľahačkový tunel vyklopíme na podnos a ozdobíme. Krájame na rezy o hrúbke 1,5 cm.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!