Šlehačkový tunel
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 4 vejce
- 8 polévkových lžic moučkového cukru
- 8 polévkových lžic polohrubé mouky
- 2 lžíce prosátého kakaa
- 3 lžíce rumu
- Náplň:
- 1 balení šlehačky v prášku
- 150 ml studeného mléka
- Zdobení:
- mandarinky
- opražené mandle (nebo dle vlastní fantazie)
Postup Šlehačkový tunel
Postup přípravy receptu
-
Cesto: Zltka s cukrom vymiešame do peny. Postupne pridávame múku a kakao. Zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vyložený pečiacim papierom a pečieme v trúbe na 180 stupňoch/15 minút. Cesto aj s papierom zosunieme na dosku a ked vychladne, papier odstránime. Cesto po šírke nakrájame na plát široký 15 cm, 11 cm a zvyšok. Formu na srnčí chrbát vystelieme 15 cm plátom a pokvapkáme rumom.
Plnka: Šľahačku v prášku zmiešame s mliekom a ušľaháme do tuha. Slahačkou naplníme formu na srnčí chrbát, vystlanú kakaovým cestom.
Vrch pokryjeme plátom cesta o šírke 11 cm a vložíme do chladničky najmenej na 2 hodiny vychladiť.
Hotový a vychladený šľahačkový tunel vyklopíme na podnos a ozdobíme. Krájame na rezy o hrúbke 1,5 cm.