Slaninovo - parmazánový dýňový koláč

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

500 g dýně (dužiny)
450-500 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
180-200 ml mléka
150 g slaniny
cca 3 lžíce parmazánu (nastrouhaného)
čerstvý rozmarýn
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dýňovou dužinu pokrájíme na kostičky a vložíme na pařák do hrnce s vodou, necháme vařit 10-12 minut, dokud nezměkne. Poté ji nahrubo rozmačkáme.

  2. Troubu si předehřejeme na 200 °C. Dýni, mouku, prášek do pečiva, na kostičky nakrájenou část slaniny, rozmarýn, sůl a pepř smícháme dohromady, uprostřed uděláme důlek a pozvolna zapracováváme mléko. Těsto by mělo mít konzistenci trochu hustší, než na bramborovou buchtu.

  3. Koláčovou formu nebo menší plech si vymažeme sádlem, přelijeme na ni těsto, uhladíme a poklademe plátky slaniny. Vložíme do trouby a jakmile slanina začně škvařit, posypeme sýrem a zapečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!