Slaninové řízky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 řízky z krkovice
4 plátky širší anglické slaniny (kvalitní)
hořčice
sůl
pepř
---
trojobal
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku naklepeme, osolíme a opepříme. Potřeme hořčicí a přilepíme z každé strany plátek slaniny. Pokud bude slanina menší, dáme dva plátky z každé strany.

  2. Řízky obalíme klasicky v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Slaninu nemusíme nijak jistit, krásně na hořčici drží. Obalené smažíme pozvolna v rozehřátém sádle dozlatova.

  3. Hotové odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Řízky jsou křehké a ovoněné slaninou. Podáváme s vařenými bramborami nebo našlehanou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!