Slaninové pikantní fazole s rajčaty na topince

Recepty, Luštěniny

Suroviny

červené fazole ve slaném nálevu (plechovka)
sekaná rajčata (plechovka)
100 g anglické slaniny
1 cibule
2-3 stroužky česneku
menší zelená paprika
lžíce světlé sojové omáčky
chilli paprička
1/2 lžičky kajenského pepře
čerstvě mletý pepř
sůl
topinky
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájenou na kousky opečeme do křupava. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a po zesklovatění i papriku. Společně chvíli restujeme.

  2. Přisypeme scezené fazole a rajčata. Pořádně prohřejeme a dochutíme sojovou omáčkou, chilli papričkou, pepřem a solí.

  3. Necháme probublat, omáčka by měla krásně zhoustnout. Před koncem vaření přidáme prolisovaný česnek a čerstvě mletý pepř.

  4. Připravíme topinky, potřeme je česnekem a navrstvíme horkou směs. Posypeme oblíbeným sýrem a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!