Slaná zemlebába

Recepty, Ostatní

Suroviny

9 krajíčků celozrnného toastového chleba
9 plátků anglické slaniny
6 plátků uzeného sýra
hrst smažené sušené cibule
3 lžíce sádla
1/2 hrnku mléka
1 vejce
1/2 hrnku parmazánu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na pečícím papíře válečkem rozválíme - zmáčkneme - tři krajíčky toastového chleba, položeného vedle sebe. Na pruh, který vznikl, položíme vedle sebe plátky slaniny, na ně plátky sýra a posypeme cibulkou.

  2. Pomocí papíru zamotáme roládky, ty pak uprostřed překrojíme. Půlky rolád trošku ztvarujeme v ruce (celozrnný chleba se docela drobí) a řezem nahoru pokládáme vedle sebe do menší zapékací misky, vymazané sádlem.

  3. Pokapeme zbytkem rozpuštěného sádla, zasypeme parmazánem a zalijeme mlékem, ve kterém jsme vidličkou rozšlehali vajíčko, osolili a opepřili. Mléko necháme pár minut vsáknout do chleba.

  4. Pečeme dokřupava asi 20 minut na 180 st. C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!