Květákovo-parmezánový krém
Recepty, PolévkySuroviny
- květák
- cibule
- 25 g másla
- 2 lžíce hladké mouky
- drůbeží vývar
- parmezán
- kelímek smetany
- sůl
- pepř
- Na ozdobení:
- opražená slanina
- olej z dýňových semínek
Postup Květákovo-parmezánový krém
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozpustíme a jemně na něm orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme mouku, kterou rovněž lehce opražíme a poté zalijeme drůbežím vývarem. Přidáme květák rozebraný na jednotlivé růžičky (květák by měl být ponořený ve vývaru, vývaru by nemělo být příliš hodně, květák by neměl plavat). Vaříme asi 10 minut a poté rozmixujeme.
Nakonec do krému nastrouháme parmezán, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Úplně na závěr přidáme smetanu.
Na talíři zdobíme opečenou slaninou a olejem z dýňových semínek.