Sladko-pikantní kachní prsa

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kachní prsa
sůl
sečuánský pepř
špetka sušeného zázvoru
rozmarýn
tymián
semínka chilli
lžíce worcestru
2 lžíce sójovky
1/4 hrnku bílého vinného octa
3 lžíce medu
cukr dle chuti
Na krupeto:
hrnek krup
sůl
pepř
půl hrnku hub
drcený kmín
šalotka

Postup přípravy receptu

  1. Prsa naložíme. Napřed jejich kůži mírně nařízneme do mřížky. Do hmoždíře dáme sečuánský pepř, rozmarýn, tymián, zázvor, chilli semínka a rozdrtíme. Touto směsí potřeme prsa a zakápneme olejem. Necháme několik hodin odležet.

  2. Pak prsa opečeme na pánvi a pak i s pánví pečeme v troubě 30 minut na 200°C. Takže nezapomeňte použít pánev vhodnou do trouby.

  3. Mezitím připravíme omáčku. V menším kastrůlku rozpustíme kousek másla na jíšku a přidáme mouku. Uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme kuřecím vývarem a provaříme. Zredukujeme a přidáme vinný ocet, worcester, sojovku a cukr. Vaříme a nakonec přidáme výpek z masa a med.

  4. Příloha je krupeto. Jsou to na osmažené cibulce orestované houby, okořeněné solí, pepřem, kmínem a přidané vařené kroupy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!