Sladko-pikantní kachní prsa
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kachní prsa
- sůl
- sečuánský pepř
- špetka sušeného zázvoru
- rozmarýn
- tymián
- semínka chilli
- lžíce worcestru
- 2 lžíce sójovky
- 1/4 hrnku bílého vinného octa
- 3 lžíce medu
- cukr dle chuti
- Na krupeto:
- hrnek krup
- sůl
- pepř
- půl hrnku hub
- drcený kmín
- šalotka
Postup Sladko-pikantní kachní prsa
Postup přípravy receptu
-
Prsa naložíme. Napřed jejich kůži mírně nařízneme do mřížky. Do hmoždíře dáme sečuánský pepř, rozmarýn, tymián, zázvor, chilli semínka a rozdrtíme. Touto směsí potřeme prsa a zakápneme olejem. Necháme několik hodin odležet.
Pak prsa opečeme na pánvi a pak i s pánví pečeme v troubě 30 minut na 200°C. Takže nezapomeňte použít pánev vhodnou do trouby.
Mezitím připravíme omáčku. V menším kastrůlku rozpustíme kousek másla na jíšku a přidáme mouku. Uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme kuřecím vývarem a provaříme. Zredukujeme a přidáme vinný ocet, worcester, sojovku a cukr. Vaříme a nakonec přidáme výpek z masa a med.
Příloha je krupeto. Jsou to na osmažené cibulce orestované houby, okořeněné solí, pepřem, kmínem a přidané vařené kroupy.