Vepřová roláda s chutí fíků, plněná kuskusem.

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 pláty vepřové kýty (kotleta)
sůl
fíkové čatní
hrst kuskusu
sušená rajčata v olivovém oleji a bylinkách
vejce
sádlo
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si náplň = spaříme kuskus, který necháme odstát a občas ho pročechráme vidličkou. Nakrájíme nadrobno sušená rajčata naložená v oleji a bylinkách.

  2. Kuskus smícháme s rajčaty, přidáme vejce a lžíci olivového oleje, ve kterém jsou naložená rajčata. Celou náplň osolíme.

  3. Vepřové pláty naklepeme, osolíme a potřeme slabou vrstvou fíkového čatní. Na to dáme náplň a maso zabalíme do rolády. Při zpevnění si pomůžeme párátky, nebo roládu zavážeme nití.

  4. Roládu prudce osmahneme z obou stran a poté ji dáme dopéct do trouby.

  5. Výpek, na kterém jsme roládu osmahli necháme na pánvičce, přidáme trochu vody, přisolíme a zaprášíme hladkou moukou. Vznikne nám výborná šťáva. Jako přílohu použijte to, co máte rádi. Já jsem použila pečené bramborové bochánky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!